Guld smykker

Både mænd og kvinder går med smykker, især til bestemte lejligheder. Vi lever i en meget fashionabel og modebevidst tidsperiode, og alle – både mænd og kvinder – elsker den nyeste mode og at gøre en mode-statement.

Som et resultat af dette er mange firmaer begyndt at producere moderigtige smykker og smykketilbehør.

Mange kendte butikker har et stort udvalg af diamant- og guld smykker i nye designs, til gode priser og med løbende tilbud.

Vi anbefaler at du går grundigt til værks, før du køber en hvilken som helst form for diamant, eller ethvert guldsmykke. Det kunne være relevant at læse vores 3 overvejelser før du køber ørestikker i guld

Billige øreringe med røde rubiner

Guld smykker er for både mænd og kvinder

Smykker har i århundreder være den vigtigste pryd-genstand for kvinder, smykker har dog også fascineret mænd fra tidernes morgen. Mænd kan gå med diamant- og guld smykker til enhver lejlighed. 

Smykker repræsenterer høj status og klasse hos mænd og kvinder. Det symboliserer også en persons rigdom.

Der findes mange smykker, der er lavet specifikt til kvinder, og til sammenligning er udvalget for mænd væsentligt mindre. Nogle smykker kaldes unisex, hvilket betyder, at de kan bæres af både mænd og kvinder. Guld smykker designes i dag også specielt til mænd.

Guld creoler med syntetisk kvarts

Guld er et sjældent ædelmetal

Guld betragtes som et af de mest sjældne ædelmetaller. Det er blevet sagt, at alt det guld, der er ud vundet fra jorden i hele verden kun lige akkurat kan fylde Eileftårnets fundament.

Prisen på guld har været støt stigende igennem de seneste år, og derfor er dette dyrebare metal stadigvæk en af de bedste investeringer for de, der køber guld smykker. Selvom du kun vil købe noget særligt til en særlig person, såsom et par 14 Karat guld ørestikker, kan du være sikker på, at din gave får en lang levetid.

Man skal dog huske at inspicere diamanter og fine guld smykker grundigt for ægthed. Ægte diamant og guld smykker kan kendes på deres mærkninger eller anden form for autenticitet-mærkning på dem.

Lange guld øreringe Aagaard design

14 karat guld smykker

Guld vil altid se elegant ud, og det vil aldrig gå af mode. Alle guld smykker klassificerer man med karat-systemet, som indikerer graden af metallets renhed, eller procenten af guld i hvert smykke. Iblandt dem er 14 Karat guld det billigste, hvilket gør det populært hos folk, der køber guld. Det indeholder 14 dele guld og ti dele af en eller flere andre metaller, eller 58,3 % guld.

Der er et bredt udvalg af 14 Karat guld smykker på markedet.

Guld til smykke-fabrikation

I dag bruger mange smykkefabrikanter genanvendelige guldmetaller, man kan genudskille af alt fra elektroniske kredsløb til antik guldpynt. Denne anvendelse skåner miljøet.

Ifølge en undersøgelse af National Geographic, kommer op til 80 procent af alt guld til smykke-fabrikation, fra destruktiv minedrift.

På trods af at genanvendt guld, er lige så rent som guld ud vundet fra miner.

Jomfruguld er meget blødt, og for at overleve belastningen ved bearbejdningen til guldsmykker tilføjes af og til kobber for at gøre guldet mere hårdt.
Gulds grad af renhed udtrykkes i måleenheden karat. En karat er 24 gange massens renhed. Der anvendes forskellige karat i forskellige lande.
Eksempelvis anvendes i Europa 18 karat guld, der er 75 % rent, mens asiatiske lande anvender 24 karat, der er 99,0 % rent guld.

Permanent link til denne artikel: https://xn--guldreringe-jgb.dk/guld-smykker/