Hængeøreringe – lange guld øreringe

Guld kan skabe hysteri hos folk. Det blev opdaget i Californien i 1848, og så snart nyheden bredte sig, begyndte et stort antal mennesker at begive sig vestpå i jagten på dette smørfarvede metal, der kunne gøre dem rige.

Folk kendte naturligvis til dette kostbare metal længe forinden, og man bar smykker, så som guld creoler og andre pyntegenstande, som statussymbol.

Hænge øreringe sterneformet i 14 karat guld
Hængeøreringe i 14 karat guld
Øreringe der hænger i 9 karat guld

Smykketyper

Den nyeste trend inden for smykker er ’tråd-øreringe’. Disse føres rent faktisk igennem piercingen, og på grund af den lange, dinglende bagside er der ikke brug for støtte. En ‘fob’ i form af en charm, ædelsten eller et perlesmykke bruges til at holde smykket fra at trævle hele vejen igennem.

Klassiske trends som har modstået tidens tand er hængeøreringe, dråbeøreringe og creoler øreringe i guld. Disse kan være enkle og detaljerede. Lysekrone-stilen, der er en variation af hængeøreringe, pyntes ofte yderligere med diamanter eller ædelstene, der virkelig får det til at glimte og funkle.

Almindelige creoler kan være dagligdags og flotte, men de kan også være sjove sammen med design-smykker eller charms i midten af creolen.

Lange guld øreringe der hænger
Lange guld hænge øreringe i 9 karat
Lange guld øreringe, hængeøreringe Aagaard design

Betydning af karat betegnelser

Hvad betyder de forskellige karat-betegnelser? Dette metals vægt måles i karat, men hvad betyder det?

10, 14, 18, 22 og 24 K hentyder til den faktiske mængde, som findes i guldstykket, hvor 24 K betyder rent guld.

Man kunne umiddelbart tro, at mest betyder bedst, men hvad smykker angår – så som delikate lange guld øreringe – er en lavere karat bedre.

Det skyldes, at guld i sin rene form er meget blødt. Hvis et smykke skal holde sin facon og kunne holde til dagligt brug, må det være stærkere.

For at kunne dette, tilføjes andre metaller, så som nikkel, zink og kobber. 10K er 25 % guld, og er det stærkeste af karat-niveauerne og det, som flest har råd til.

Farven på hængeøreringe

Tilføjelsen af andre metaller betyder også at farven på øreringe varierer.

Hvidligt guld får farven fra tilføjelsen af nikkel og zink. Den rosé-farvede variant skyldes tilføjelsen af kobber. Der er rigtig mange varianter at vælge imellem.

På grund af praksis med at forstærke metallet med andre legeringer, kan smykkedesignere lade fantasien løbe løbsk, når de skaber nye smykker.

Hængeøreringe er nemme at rengøre

Guldøreringe er nemme at rengøre. Dyp smykkerne i varmt sæbevand og skrub forsigtigt med en børste på de mere vanskelige smykker. En hurtig gang polering med en klud giver smykker deres flotte gule glimmer tilbage.

Med filigran-designs skal man være forsigtig ikke at bøje eller knække de udstående dele med kluden. Selv om 10K og 14K er rimeligt stærke, er nogle designs delikate og tynde, og disse kan beskadiges.

Den vidunderligere ting ved dette kostbare metal er, at det ikke behøver noget andet for at gøre det specielt.

Jovist, ædelstene og andre pyntegenstande kan gøre det mere attraktivt, men helt almindelige dråbe-øreringe, eller andre stilarter, siger mere end rigeligt på egen hånd. At give eksempelvis hængeøreringe i guld som gave fortæller hende, at du sætter pris på hende, og at hun er noget specielt.

Permanent link til denne artikel: https://xn--guldreringe-jgb.dk/haengeoereringe/