Guld ørestikker – 3 overvejelser før du køber ørestikker i guld

Et par guld ørestikker er den perfekte gave til fødselsdage, som eksamens-gave, julegave og andre særlige anledninger. De er ideelle til kvinder, der kan lide at bære enkle smykker til dagligdags anledninger. De fleste kvinder har mindst ét par guld ørestikkere i deres smykkeskrin, og de fleste kvinder, vil meget gerne have flere.

Der findes naturligvis en masse andre valgmuligheder udover guld ørestikker, såsom creoler og hængeøreringe, eller et sæt guld øreringe med diamanter.

Vælg de bedste guld ørestikker

At kigge på guld ørestikker kan være fornøjeligt, men det kan også være noget af en prøvelse. 

De fleste har et budget, og de mange designs at vælge imellem gør det meget svært. Men uanset dit prisniveau, er der helt sikkert et perfekt par guld ørestikker, der venter på dig, og du skal gøre dig besværet, forberede dig, forstå guld og ædelsten, og vælge det rigtige. 

Læs vores tips i denne artikel, og du er klar til at træffe en velfunderet beslutning.

Ørestikker i 14 karat guld - solitaire
Ørestikker i 9 karat guld
Hjerteformede ørestikker i guld
Guld ørestikker med ægte rubin

3 Overvejelser før køb af guld ørestikker

Du vil støde på mange overvejelser, når du køber ørestikker i guld. Der er eksempelvis dit foretrukne design, dit budget, og hvilken type guld du foretrækker. Lad os se på disse tre overvejelser.

1.) Design: hvordan skal dine guld ørestikker se ud?

En af det første ting du bør gøre dig klart er, Hvor vil du gå med ørestikkerne? (eller den person, du køber ørestikker til). Skal de hovedsageligt bruges på arbejdet, til formelle arrangementer, eller skal de bæres om aftenen?
Hvis du ønsker at gå med dem, når du er på arbejde, bør du overveje din arbejdsplads – det vil sige, om det er et formelt eller uformelt sted.

Forstil dig selv (eller ham/hende) til de arrangementer og fester du går til, se for dig hvad der passer perfekt til situationen og dit udseende. (Og hvilken interesse du vil tiltrække i situationen)

Det er vigtigt at overveje disse ting, når du vælger et par guld ørestikker. 

Det er derfor mange kvinder ofte har flere forskellige ørestikker og øreringe i guld – de skal passe til forskellige lejligheder.

Runde rubin ørestikker med diamant
Diamant ørestikker med brilliantslebne diamanter
Runde ørestikker i guld med topas
Ørestikker med diamant i 14 karat guld

2.) Budget: vælg ud fra din økonomi

Du skal også have dit budget med i overvejelserne før du køber guld ørestikker, da disse ikke har nogen øvre prisgrænse. Hvis du køber online, har du mulighed for at bestemme prisniveauet og begrænse din søgning og dit fokus.

Hvis du har brug for ideer, skal du dog ikke være bange for at kigge over dit prisniveau for at finde fantastiske ideer. Typisk kan din foretrukne stilart også findes i et lavere prisniveau. Hvis du kigger efter billigere og mindre sten, kan dit smykke komme ned på en mere favorabel pris.

Du kan overveje at købe et par elegante guld ørestikker, som du kan finde til rimelige penge. Disse er små ørestikker, der er moderigtige uden at være højrøstede. Værdien, stilen og budskabet, kan ændres ved at tilføje ædelsten, eller bruge andre ædelmetaller. 

De fleste kvinder har mindst ét par guld ørestikkere i deres smykkeskrin.

Guld ørestikker med 20 brillantslebne diamanter
Guld ørestikker i 9 karat med zirkoner
Delfin ørestikker i guld med zirkon
Guld ørestikker med diamanter, 14 karat guld, hjerteformet

3.) Guld: Hvilken type guld ørestikker vil du have?

Der er selvfølgelig flere muligheder, gult guld, hvidguld, rosa guld, rødguld. Har du en klar præference er det blot at søge fra et website hvor du kan indstille din søgning detaljeret. (Som chanti.dk, der ydermere giver dig detaljeret information om ædelmetaller og ædelsten mm.)
 
I denne artikel har vi primært fokus på gult guld og hvidguld. Vi har ikke en artikel specifikt om hvidguld ørestikker, men vi har en om hvidguld øreringe, der er nærtliggende og som også kan give dig relevant information.

Hvis du synes om hvidguld, men ikke har råd (da det er dyrere end gult guld), kan vi anbefale at du ser på sølv ørestikker, læs også om sterling sølv øreringe.
 
Læs mere om gult guld lige her:

 

Kend dit guld

Gulds renhed bestemmes med ‘karat’. Nummeret kan være 10, 12, 14, 18 og 24. 

24 karat er den højeste kvalitet, og betegnet som ‘rent guld’. Alle guld smykker, du køber bør have en karatangivelse på dem.

Dette er ikke kun en guldsmeds mærke, men det er også en lettelse at vide for den person, som køber smykket.

Hvis en person lider af metalallergi, kan dette ofte spores til smykker, der ikke er i rent guld. Smykker, der ikke er i rent guld er som oftest blandet med andre metaller, hvilket kan fremprovokere en allergisk reaktion hos folk med følsom hud.

Permanent link til denne artikel: https://xn--guldreringe-jgb.dk/guld-oerestikker/